Unleashed


Unleashed "Lissu"
Lämminverinen ravihevonen
Synt. 26.5.2010
om. Tiia Laari
oma 17.8.2014 ->

Toinen blogin päätähdistä on ensimmäinen oma hevoseni lämminveritamma Unleashed - tutummin Lissu. Lissulla ei ole minkäänlaista ravitaustaa, vaan on ollut koko elämänsä ratsuna ja niitä hommia mekin treenaillaan. Nuoresta iästään johtuen ei vielä ihmeempiä osaa, mutta pikkuhiljaa opetellaan kaikkea uutta - hevosen ehdoin tottakai.

Koulupuolella Lissu osaa HelponC'n asiat. Väistöjä ja avotaivutuksiakin ollaan pikkuhiljaa harjoiteltu. Vastalaukat, sekä laukanvaihdot neiti osaa. Lissu kulkee myös oikeinpäin kaikissa askellajeissa. Estepuolella ollaan hypitty korkeimmillaan yksittäisenä 105cm ja ratana menty n. 80cm. Ja kyllä huomaa, että esteet ovat selkeästi tämän tytön juttu, sen verran innokas on hyppäämään!


Lissu ei minulle tullessaan osannut oikeastaan mitään. Sitä oli kyllä ratsastettu, mutta tasapaino oli täysin hukassa, eikä tajunnut pohkeista tai ohjasta oikeastaan mitään. Itse olen siis ratsukouluttanut tamman alusta asti. Lissun kanssa työskentely on ollut todella opettavaa ja antoisaa, koska mitään tämä tyttö ei ole antanut ilmaiseksi.

Lissusta kerrottiin ennen minulle tuloa, sen olevan täysin varma hevonen ja lastenkin ratsastettavissa. Hevosesta paljastui kuitenkin ihan kaikkea muuta, paitsi lastenratsu. Lissu oli alusta asti vaikea, se säikkyi ja kyttäsi kaikkea, yritti paeta tilanteesta, kuin tilanteesta. Muutaman kerran kävi kyllä mielessä luovuttaa, mutta sitkeästi jatkoi yrittämistä.

Pikkuhiljaa Lissu alkoi kuin alkoikin kehittyä. Pelleilyt jäivät unholaan ja neidin kanssa pystyttiin alkaa taas treenailemaan kunnolla. Lissulla on aina kivaa päästessään liikkumaan, ja se jos mikä tekee minutkin onnelliseksi.

Vaikka Lissu on kaikkea muuta, kuin minun unelmieni hevonen olisi ollut - on se juuri täydellinen ♥